Vanuit openheid samenwerken

Welkom in groep 1-2 b!


Juf Anneke en juf Annemieke

We zijn het schooljaar gestart met het thema 'opnieuw beginnen'. Bij dit thema hebben we het verhaal van de Ark van Noach als leidraad genomen en hebben we een mooie openingsviering in de kerk gehad met de hele school. Job en Fiene mochten de zebra's zijn die met de Ark mee gingen en wat deden ze dat goed!

Daarna zijn we gestart met het thema 'reis mee met de auto'. We hebben met elkaar gekeken hoe we naar school toe komen, we hebben een kentekenplaat bekeken, auto's gevouwen en ga zo maar door. Het tankstation is ontstaan en er werd volop getankt en gesleuteld aan auto's!
Daarna zijn we verder gegaan over de herfst. We hebben prachtige egel lampionnen gemaakt en weten dat de bomen kaal worden in de herfst en dat er paddenstoelen te vinden zijn. Ook in het kabouterhuis is leuk gespeeld!

Na de herfst werd het tijd voor Sinterklaas en kerst. We hebben met elkaar genoten van het pepernoten bakken, het spelen in het huis van Sinterklaas, de pakjeskamer en de stoomboot. We hebben veel geknutseld en gezongen en ook op 5 december was het een fantastische dag met de Sint en zijn pieten.
Kerst bracht ook prachtige knutselwerken, liedjes en een mooie viering in de kerk met aansluitend een heerlijk en gezellig diner.

We wensen jullie allemaal de beste wensen voor 2020!

Nu gaan we starten met het thema de ruimte!