Groep 4a

Hoi allemaal,

De Sint is weer in het land, dus we gaan lekker met elkaar knutselen, zingen, voorlezen etc. rond het Sinterklaasthema!
De afgelopen tijd zijn we aan de slag geweest met het thema bomen. We hebben buiten bladeren gezocht, gesorteerd en uitgezocht bij welke boom ze horen en welke vrucht er bij de boom hoort. Ook weten we waar jaarringen voor zijn en hoe de boom aan z'n voeding komt. We hebben dus veel geleerd over bomen en waren er ontzettend enthousiast mee bezig!
Met spelling hebben we weer heel wat categorieŽn erbij geleerd. We weten o.a. hoe we langermaakwoorden moeten schrijven en hoe we erachter kunnen komen of we die met een d of een t aan het eind moeten schrijven. Ook kunnen we al samenstellingen schrijven.
Met taal hebben we het gehad over het thema onderweg. We hebben veel woorden geleerd die hiermee te maken hebben, zoals de wegwijzer, de rotonde en de routebeschrijving. We hebben zelf ook een routebeschrijving van huis naar school gemaakt en hebben brieven verstuurd waarop we de postcode en de woonplaats moesten schrijven.

Hallo allemaal,

De eerste weken in groep 4 zitten er alweer op. We hebben op school nog even nagenoten van de vakantie.
We hebben het er ook veel over gehad. We weten nu van elkaar waar we allemaal geweest zijn en we hebben ook op de wereldkaart gekeken waar dat ligt en we hebben ook gekeken hoe we allemaal op vakantie zijn gegaan. We hebben ook allemaal een camping met tentjes geknutseld.
Sommigen van ons moesten ook echt weer even wennen aan school, maar we zijn weer volop bezig.
Met Staal, de nieuwe spellingmethode, hebben we inmiddels het eerste dictee gehad. Het is nog best lastig al die nieuwe afspraken (Hakwoorden, Zingwoorden en Luchtwoorden) en de woorden goed opschrijven is ook niet makkelijk, maar als we goed meedoen en ons best doen komen we er wel uit.
Bij Taal hebben we het over spelletjes en spelregels gehad, we mochten ook een spel spelen.
Met rekenen zijn we druk bezig met sommen tot 20, We proberen met rekendicteetjes ons tempo omhoog te brengen, want dat is bij een aantal van ons nog echt nodig.
We hebben ook al heel wat muntjes verdiend omdat we zo goed ons best doen, de eerste groepsbeloning hebben we al gehad, lekker even film kijken!
Omdat het nu herfst is schilderen we zelf ook mooie herfstbomen, ze worden erg mooi!

Met de kanjertraining hebben we het vaak over hoe we op een leuke manier met elkaar kunnen omgaan zodat het gezellig blijft bij ons in de klas. Zoals jullie zien gebeurt er al heel veel, en dit is nog lang niet alles! De komende weken gaan we allerlei dingen doen met het thema van de Kinderboekenweek: Kom erbij. Dit gaat over vriendschap. Een mooi onderwerp om mee aan de slag te gaan.