Nieuws uit groep 4

Schrijfmaatjes
Het thema van taal is "onderweg" en gaat onder andere over het schrijven van een adres op een kaart. Wij maakten ansichtkaarten die passen bij het thema herfst. Daarna schreven we daarop iets over onszelf. En tenslotte schreven we het adres erop van een school in Deventer. Binnenkort komt er post terug, spannend!

Kinderboekenweek - Kom erbij! (3)
Omdat het Kinderboekenweek is, mochten we voorlezen aan de kleuters van juf Suzan en juf Debora. We hebben eerst twee keer geoefend met het lezen van onze prentenboeken en mochten daarna "voor het echie". Super leuk!

Tafel van twee
Juf Nina leerde ons de tafel van twee. Eerst mochten we deze "zijn": we zaten in groepjes van twee kinderen in het midden van de kring en leerden welke tafelsom daarbij hoort. Daarna mochten we spullen verzamelen om tafelsommen mee neer te leggen. Tenslotte speelden we tafeldomino en kregen we een kaart met de tafel van 2 mee naar huis om te oefenen.

Groepsbeloning
We hebben onze eerste groepsbeloning verdiend! In de pot zitten 200 muntjes, dus mochten we een beloning kiezen. De meerderheid van de klas koos voor het meenemen van speelgoed. We hebben heerlijk samen gespeeld.

Kinderboekenweek - Kom erbij! (2)
Naar aanleiding van een verhaal van kinderboekenschrijfster Rian Visser maakten we een tekening over een stuk speelgoed dat tot leven komt en een avontuur beleeft. Daarna vertelden we elkaar wat er op onze tekening te zien was. Wat voor avontuur beleven de hoofdpersonen? En hoe loopt het af?
    De komende weken gebruiken we de projecttijd om deze verhalen uit te schrijven.

Kinderboekenweek - Kom erbij!

De Kinderboekenweek is geopend! Het thema van dit jaar is vriendschap. Tijdens de lunch- en tekentijd zijn we druk bezig geweest met het maken van een vriendschapsslinger. We leerden kijken naar details in onze kleding en alle poppetjes hebben een unieke outfit gekregen.