Nieuws uit groep 4

Pietendorp
Ein-de-lijk was het zover: de middenbouw vertrok naar het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. We mochten over een oefendak klimmen, versgebakken pepernoten proeven, meedansen met de danspieten en nog veeeeeel meer.

Weven
De afgelopen weken werkten we rond het thema "de boom". Dit thema hebben we afgesloten met het weven van een boom. Eerst schilderden we een landschap op een papieren bordje. Daarna maakten we met bruine wol de opzet voor de stam en takken. Tenslotte weefden we met allerlei kleuren de bladeren daar tussendoor. Het was een flinke klus, maar wat zijn de resultaten prachtig!

Spelling
We zitten pas een paar maanden in groep 4, maar hebben bij spelling al veel geleerd. Vandaag gingen we in ons leesboek op zoek naar woorden die passen bij de eerste zes categorieŽn.
Er stonden prachtige woorden op de posters! Wat dacht u bijvoorbeeld van: meermin (eer-woord) en nachtmerrie (luchtwoord)?

Schrijfmaatjes
Het thema van taal is "onderweg" en gaat onder andere over het schrijven van een adres op een kaart. Wij maakten ansichtkaarten die passen bij het thema herfst. Daarna schreven we daarop iets over onszelf. En tenslotte schreven we het adres erop van een school in Deventer. Binnenkort komt er post terug, spannend!

Kinderboekenweek - Kom erbij! (3)
Omdat het Kinderboekenweek is, mochten we voorlezen aan de kleuters van juf Suzan en juf Debora. We hebben eerst twee keer geoefend met het lezen van onze prentenboeken en mochten daarna "voor het echie". Super leuk!

Tafel van twee
Juf Nina leerde ons de tafel van twee. Eerst mochten we deze "zijn": we zaten in groepjes van twee kinderen in het midden van de kring en leerden welke tafelsom daarbij hoort. Daarna mochten we spullen verzamelen om tafelsommen mee neer te leggen. Tenslotte speelden we tafeldomino en kregen we een kaart met de tafel van 2 mee naar huis om te oefenen.

Groepsbeloning
We hebben onze eerste groepsbeloning verdiend! In de pot zitten 200 muntjes, dus mochten we een beloning kiezen. De meerderheid van de klas koos voor het meenemen van speelgoed. We hebben heerlijk samen gespeeld.

Kinderboekenweek - Kom erbij! (2)
Naar aanleiding van een verhaal van kinderboekenschrijfster Rian Visser maakten we een tekening over een stuk speelgoed dat tot leven komt en een avontuur beleeft. Daarna vertelden we elkaar wat er op onze tekening te zien was. Wat voor avontuur beleven de hoofdpersonen? En hoe loopt het af?
    De komende weken gebruiken we de projecttijd om deze verhalen uit te schrijven.

Kinderboekenweek - Kom erbij!

De Kinderboekenweek is geopend! Het thema van dit jaar is vriendschap. Tijdens de lunch- en tekentijd zijn we druk bezig geweest met het maken van een vriendschapsslinger. We leerden kijken naar details in onze kleding en alle poppetjes hebben een unieke outfit gekregen.