Nieuws uit groep 1-2 b

De grote rekendag
De koning en de koningin kwamen bij ons op bezoek. Er werd gekeken naar verhoudingen. Kinderen hadden te grote, te kleine of juist passende kleding aan. De kinderen hadden allemaal één knuffel meegenomen en hier hebben we allerlei spelletjes mee gedaan. Het was een top- dag!

Taartenwedstrijd
Tijdens de Fancy Fair wordt er ook altijd een taartenwedstrijd gehouden. Deze taart, gemaakt door Jorrit en Lotte Hooijboer viel ook in de prijzen. En natuurlijk helemaal terecht!!!! In de klas mochten we er allemaal een stukje van proeven. En lekker dat hij was!!!!!!

Fancy Fair
De komende periode werken we over Afrika. Deze periode sluiten we af met de Fancy Fair waarmee we verschillende mooie en goede doelen steunen. We halen het land voor onze kleuters dichtbij door erover te vertellen, te lezen, filmpjes te bekijken en door de gastsprekers die er gewoond en gewerkt hebben. En natuurlijk gaan we ook nog een heerlijk Afrikaans gerecht maken en proeven. Kortom...genieten dus!

Het cijferwinkeltje
Na de kerstvakantie zijn wij begonnen met het project 'Het cijferwinkeltje'. En dat betekent natuurlijk een winkel in de middenruimte maar ook een teltrap in de klas. En......heel veel tel en rekenactiviteiten.

teltrap

Sinterklaas
Vol verwachting klopt ons hart........(sorry, ik kreeg deze foto met geen mogelijkheid gedraaid!)

Herfstweer
In november kunnen we nog heerlijk buiten spelen! Kijk naar dit prachtige plaatje: spelende kinderen en die herfstkleuren op de achtergrond. Mooie lange schaduwen omdat de zon al veel lager staat. Heerlijk!!!

Kinderboekenweek
In het kader van de Kinderboekenweek werden de kleuters voorgelezen door de kinderen uit de bovenbouw. Prachtig om te zien hoe zorgzaam die kinderen voor de kleuters zijn. Kijk en geniet!

Hallo allemaal.....

We hebben weer zin in een nieuw schooljaar!!!