Welkom op de site van groep 1/2 a

Dit houdt ons allemaal bezig in de klas

Voorstelling 'idur ieorg' in het Reigersnest

Vandaag mochten we naar een voorstelling in het Reigersnest. De voorstelling heet: 'idur ieorg', gebaseerd op het boek van Roald Dahl. De kinderen hebben ademloos zitten kijken en luisteren, het was prachtig!

Sneeuwpret

We konden ons geluk niet op met al die sneeuw die was gevallen! Wat zag het plein er prachtig uit onder die witte deken van sneeuw en wat hebben de kinderen ervan genoten. Sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen maken, sleeën van de heuvel; er was genoeg te doen!

Het cijferwinkeltje

De afgelopen periode hebben gewerkt over het thema: 'Het cijferwinkeltje'. Als afsluiting van dit thema hebben we een cijferfeest gehouden, waarbij de kinderen in de gang en in de gymzaal verschillende spelletjes konden doen die te maken hadden met cijfers en tellen. Kinderen uit groep 8 begeleidden de kleuters bij deze spelletjes. Het was superleuk!

Kerst

O dennenboom, o dennenboom..het is tijd voor kerst! Dus hebben we de hele klas weer omgetoverd in kerstsferen. Wat ziet het er gezellig uit met al die lampjes en mooie kerstknutsels. We zijn weer heerlijk bezig geweest.

Het uitspelen van het kerstverhaal in het stalletje op de gang, samen met de klas van juf Wilma:

Zelfbedachte kerstafbeeldingen met hamertje tik:

Aan de linkerkant: een kerstboom met de Kerstman en zijn rendier.
Aan de rechterkant; Jozef, het kindje Jezus, Maria en de stal.

Kerstbomen verven en versieren

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een geweldig 2019!! Na de vakantie gaan we weer fris van start.

Sinterklaas

Het was alweer zover; Sinterklaas was in het land! In de klas zijn we druk bezig geweest met dit thema.
Spelen en verkleden in de Sint hoek:

Het kasteel van de Sint en zijn Pieten maken op verschillende manieren:

We mochten natuurlijk ook nog onze schoenen zetten. De volgende dag werden we verrast met een cadeau in onze schoen en heel veel pepernoten. Dat was een goed begin van de dag!

Het waren super fijne weken! Nu weer een heel jaar wachten.....

Kikker vindt een vriendje

De afgelopen periode hebben wij gewerkt in de klas over het thema 'vriendschap'. Een mooi thema om mee te beginnen in het nieuwe schooljaar, waar weer nieuwe vriendschappen gesloten worden. In het thema hebben we gebruik gemaakt van het boek: 'Kikker vindt een vriendje'. Als opening van het thema, konden de kinderen kijken naar het toneelstuk over kikker.

Binnen verschillende activiteiten in de groep kwamen vriendschap en het verhaal van kikker weer terug. Zo hebben we bijvoorbeeld bij het boek een mooie verteltafel gemaakt, waar de kinderen het verhaal van kikker en zijn vriendjes uit konden spelen.

Het was een leuk en leerzaam thema!