Welkom op de site van groep 1/2 a

Dit houdt ons allemaal bezig in de klas

Kerst

O dennenboom, o dennenboom..het is tijd voor kerst! Dus hebben we de hele klas weer omgetoverd in kerstsferen. Wat ziet het er gezellig uit met al die lampjes en mooie kerstknutsels. We zijn weer heerlijk bezig geweest.

Het uitspelen van het kerstverhaal in het stalletje op de gang, samen met de klas van juf Wilma:

Zelfbedachte kerstafbeeldingen met hamertje tik:

Aan de linkerkant: een kerstboom met de Kerstman en zijn rendier.
Aan de rechterkant; Jozef, het kindje Jezus, Maria en de stal.

Kerstbomen verven en versieren

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een geweldig 2019!! Na de vakantie gaan we weer fris van start.

Sinterklaas

Het was alweer zover; Sinterklaas was in het land! In de klas zijn we druk bezig geweest met dit thema.
Spelen en verkleden in de Sint hoek:

Het kasteel van de Sint en zijn Pieten maken op verschillende manieren:

We mochten natuurlijk ook nog onze schoenen zetten. De volgende dag werden we verrast met een cadeau in onze schoen en heel veel pepernoten. Dat was een goed begin van de dag!

Het waren super fijne weken! Nu weer een heel jaar wachten.....

Kikker vindt een vriendje

De afgelopen periode hebben wij gewerkt in de klas over het thema 'vriendschap'. Een mooi thema om mee te beginnen in het nieuwe schooljaar, waar weer nieuwe vriendschappen gesloten worden. In het thema hebben we gebruik gemaakt van het boek: ‘Kikker vindt een vriendje’. Als opening van het thema, konden de kinderen kijken naar het toneelstuk over kikker.

Binnen verschillende activiteiten in de groep kwamen vriendschap en het verhaal van kikker weer terug. Zo hebben we bijvoorbeeld bij het boek een mooie verteltafel gemaakt, waar de kinderen het verhaal van kikker en zijn vriendjes uit konden spelen.

Het was een leuk en leerzaam thema!